Мебели

Обзавежнане на офис – избор на мека мебел

Днес интериорът на модерен комфортен офис не е завършен без мека мебел. Мебелите от този тип помагат да се направи интериорът на офиса уникален или да се внесе нещо ново в него. Офис дивани и кресла са идеални за завършване на чакални, приемни и коридори. Меката офис мебел се инсталира както в офиси на изпълнителни директори, така и в заседателни зали.

Меката офис мебел трябва да бъде не само визуално привлекателна и максимално удобна, но и издръжлива. Надеждността и качеството са основните компоненти на офис дивани и фотьойли. Колко удобни и издръжливи ще бъдат меките мебели, зависи от качеството на основните й компоненти – рамката, пълнителя и тапицерията.

Най -популярният материал за производство на мека рамка за офис мебели е естественото дърво. Като по -евтин вариант се използват ПДЧ (ПДЧ). Напоследък металът се използва все по -често за производството на рамки. Такива меки мебели се характеризират с висока якост, надеждност и са идеални за високотехнологични офиси.

Комфортът на меката офис мебел до голяма степен зависи от пълнителя. Като пълнеж могат да се използват както естествени (филц, ватин, пера, пух), така и изкуствени материали (синтепон, гумена пяна, полиуретан).

Качеството на материала за тапицерия влияе значително върху външния вид на този тип мебели и нейния експлоатационен живот. Най-често микрофибър и жакард се използват за тапициране на мебели. Тапицерията от плат е много издръжлив материал – устойчив е на слънчева светлина (не избледнява), има висок коефициент на износване и е устойчив на белене (пилинг). Мека мебел, тапицирана с естествена кожа, има много представителен вид. Не изисква трудоемка поддръжка и с подходящо качество на обличането и боядисването на кожата може да служи в продължение на много години.

Изборът на мека мебел за офиса не е лесна задача, но ако се въоръжите с търпение, ще успеете да обзаведете приветлив офис. Ако изпитвате затруднения, можете да се обърнете към експерт в обзавеждането, който да Ви изработи индивидуален проект.

Качествени офис мебели от този тип можете да откриете онлайн в този магазин.

Желаем Ви успешно онлайн пазаруване и до нови срещи!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *