Интериорен дизайн, Мебели

Скандинавски стил на спалнята

Модерно обзавеждане на спалня

Обичаме скандинавския стил на спалнята. Тази приглушена, естествена цветова палитра. Лекото, свежо усещане. Релаксираща атмосфера, която ви насърчава да издишате и да се отпуснете в края на дългия ден. Или по всяко време на деня!

Тук ще разгледаме какво прави стила на спалнята Scandi толкова привлекателен. Използвайте нашите съвети за дизайн на скандинавска спалня, за да създадете своя собствена спалня в скандинавски стил.

мебели за спалня

МЕБЕЛИТЕ ИНТЕРИОРИТЕ В СКАНДИНАВСКИ СТИЛ В ТЕНДЕНЦИЯТА

На първо място, имахме hygge (произнася се hue-guh), датската тенденция за всичко уютно и удобно. В списанията навсякъде бяхме съблазнени от снимки на топли, примамливи стаи, с фокус върху трептящи свещи, великолепни камини и всеобхватни плетени дрехи. Можем да си представим как държим чаша горещ шоколад, докато се взираме през прозореца в падащия сняг.

След това се появи lagom (произнася се lah-gom), шведската тенденция в начина на живот, която насърчава изкуството на балансирания живот. Тук философията е да се насладите на това, че имате достатъчно, вместо излишък от каквото и да било, за по-щастлив и по-екологичен живот. Това се изразява в интериори, които включват ръчно подбрани, много обичани предмети, които ще издържат.

7 ИДЕИ ЗА СПАЛНЯ SCANDI

Имаме слабост и към двата скандинавски стила. Но какъв е скандинавският облик в детайли и как можете да използвате скандинавския декор, за да направите спалнята си скандинавска?

1. ИЗПОЛЗВАЙТЕ НЕУТРАЛНИ СКАНДИНАВСКИ ЦВЕТОВЕ

Типичната скандинавска цветова схема включва спокойна неутрална палитра от бяло, сиво и синьо като патешко яйце. Това са цветове, които помагат на ума и тялото ви да се отпуснат.

Често ще видите тъмно сива акцентна стена зад леглото, осеяна с комплекти черно-бели снимки или рисунки. Това е чудесно сдържан, изчистен начин за персонализиране на вашата спалня Scandi.

Разгледайте спокойните възможности на успокояващите сиви тонове с нашето ново спално бельо от лен в спокойно сиво, нашата вълна от алпака в естествено сиво и нашата сива вълна от мериносова агнешка вълна в цвят рибена кост и сиви петна.

2. НАСЛОЕТЕ ПРОСТРАНСТВОТО СИ С БЯЛО

Бялото е абсолютно централно в цветовата схема на скандинавската спалня. Използвайте го като основен слой за стени и спално бельо, както и за акценти, които добавят текстура към вашата спалня. Помислете за балдахин от бял муселин, драпиран над леглото ви, обикновен дървен стол, боядисан в бяло, или бяла керамична висулка, която се превръща в топъл нюанс на кехлибар, когато е осветена.

3. ДОБАВЯНЕ НА ЦВЯТ

Сред минималната палитра от бяло, сиво и синьо като патешко яйце, използвайте поп цвят, за да добавите интерес към вашата спалня в скандинавски стил и да привлечете погледа към любимо място.

Синапено жълтото работи добре като акцентен цвят, особено под формата на възглавници или като тапицерия за стол за спалня. Или можете да боядисате интериора на бял или неутрален дървен гардероб с ярко лилаво или драматична фуксия, за да създадете пръскане на цветна енергия, когато отворите вратите.

Трябва да кажем също, че нашата розова копринена маска за очи Mulberry работи добре като привличащ вниманието аксесоар за нощно шкафче. Защитете го през деня в неговата подходяща чанта с копринен шнур Mulberry и се уверете, че е под ръка, когато си лягате. Копринено гладък и меко подплатен, той е основният луксозен аксесоар за сън.

4. Дръжте го непринудено с линии

Всичко за декора на Scandi казва: „Не се старайте твърде много“. По наше мнение лененото спално бельо е идеалният начин за постигане на този безпроблемно спокоен външен вид на сканди спалното бельо.

Лененото спално бельо има естествено смачкана текстура и супер меко усещане, което става по-меко след всяко пране. Той е чудесно лесен за поддръжка – и, разбира се, няма нужда от желязо.

За да придобиете скандинавския вид на спалното бельо, опитайте нашата нова гама спално бельо от 100% лен. Изработен от най-добрия френски лен, той се изпира нежно на малки партиди, което го прави мек, еластичен и луксозно лек.

5. ПРОБВАЙТЕ ДВОЙНА ЗАВИВКА В СТИЛ СКАНДИ

Чували ли сте за скандинавските двойни завивки? Очевидно има тенденция в страни като Швеция, Норвегия и Дания двойките да спят под отделни завивки, но все още в едно легло заедно. Така че всеки човек получава своя собствена завивка с единичен размер в топлината (общ рейтинг) по свой избор. Гениално решение, ако единият от вас е с централно отопление, а другият е студена душа, която винаги мръзне.

Ако искате да опитате да спите с двойна завивка в сканди стил, можем да ви препоръчаме нашите едноразмерни унгарски завивки от гъши пух. Предлагат се в разнообразни топлини – от олекотена завивка 2,5 tog до комбинирана завивка 13,5 tog за всички сезони. Така че, ако спите горещо, бихте могли да спите хладно в собствената си завивка 4,5 tog, докато другата ви половина е топла и удобна в тяхната завивка 9 tog!

Като алтернатива, ако сте щастливи да спите под една завивка с партньора си, разгледайте нашата великолепно удобна гама от двойни, кралски и супер кралски размери. Те съдържат перфектната комбинация от 90% гъши пух и 10% малки пера за най-добрата комбинацияйон на топлина и завеса.

модерна спалня

6. СЪЗДАЙТЕ ХЮГЕ КЪТ

Всички най-добри датски спални имат кът за хигиена, където можете да се свиете, да се настаните уютно и да се отпуснете. Ще искате да си вдигнете краката, така че имате нужда от диван, шезлонг или фотьойл с табуретка. Вие също ще искате мек, рошав килим на пода и добра лампа за четене на масата до вас.

Удобната чанта е от съществено значение за вашия кът за спално бельо Scandi hygge. Опитайте нашите изключително меки, леки калъфи от мериносова агнешка вълна, които ще ви топлят през цялата пролет.

Също така сме малко обсебени от нашите хвърляния от чиста вълна от алпака. Дори по-топли и по-леки от агнешка вълна, те са по-меки от кашмир – и по-етични. Изберете от цветна палитра, подходяща за Scandi, от кремаво, въглен, сиво и естествена рибена кост.

7. ВНЕСЕТЕ ВЪНШНОТО

Друга скандинавска тенденция, за която чуваме напоследък, е friluftsliv (произнася се free-loofts-liv), което означава „живот на открито“.

Тази любовна философия на открито насърчава шведите, датчаните и норвежците да излизат навън независимо от времето.

Свържете се отново с успокояващата сила на природата – и пресъздайте скандинавския стил на спалнята – като внесете външния вид. Отглеждайте стайни растения, които дават на спалнята ви усещане за спокойствие, като Peace Lily, или растения, които са известни със способността си да филтрират въздуха, като Areca Palm или Алое Вера.

Друга възможност е да се пренесете, като измислите меките, земни нотки на дървени огньове и морски въздух с нашата свещ „Морска сол + дъб“ или си представете, че стъпвате в гора с нашата свещ „Дива гора + ела“.

КАКЪВ Е ВАШИЯТ СТИЛ ЗА СПАЛНЯ SCANDI?

Дадохме ви основните елементи на скандинавския стил, така че сега всичко приключи. Ако сме ви вдъхновили да създадете своя собствена скандинавска спалня, изпратете ни снимка. Ще се радваме да видим вашите спални в Scandi look!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *