Спално бельо

Спалното бельо в интериора на спалнята

спално бельо | smartliving.bg

Модерната спалня не е само място за нощен или дневен сън, това е място където можете просто да мислите, да говорите с  любимия си и да избягате от проблемите си. И колкото по-хармонична е тази стая, толкова повече в съответствие с избрания стил на интериора на спалнята, можете да промените вътрешното си състояние

Как да изберем спално бельо за различни стилове на интериора на спалнята?

Спалня в стил Прованс.

Този стил се нарича още френска страна. Същността му е в простотата и изяществото в използването само на естествени материали и остарели интериорни предмети. Цветовете на текстила са леко „изгорели“, бледи (бяло, бежово, лавандула, жълтеникаво). Но най-характерният модел са цветята в абсолютно всяка от техните форми и проявления. Като допълнителен дизайн на спално бельо можете да използвате плетена на една кука или калерче дантела и различни бродерии. От тъканите най-добрият вариант би бил неизбелен лен, чинц, калико, луксозен сатен.

Спалня в стила на минимализма.

Интериорните елементи са много прости, формата им е оптимално адаптирана към специфични функции. Цветовете са изключително естествени – сиво, бяло, черно, тухла и дърво. За обзавеждане на спалня в минималистичен стил е по-добре да използвате спално бельо от тъкани без релеф, равномерни и ефирни. Рисунките също трябва да бъдат дискретни и скромни. Допускат се прави линии и много големи клетки.

Барокова спалня.

Луксозна кралска атмосфера ще добавят не само скъпи материали (с лурекс или златни нишки), но и цветове: бяло и златисто или синьо и бордо. Често се използва богато драпиран балдахин. От тъканите най-характерни са обикновена коприна, жакард, сатен. Спалното бельо за спалня в бароков стил може да бъде украсено с елементи от хералдика или флорални мотиви (цветни гирлянди, къдрави стъбла). Завършването на спалното бельо с богата ефирна дантела също няма да бъде излишно.

луксозно спално бельо | smartliving.bg

Спалня в модерен стил.

Спалното бельо трябва да бъде топли пастелни нюанси – бежово, прасковено, кремаво. Може да бъде украсена с бродерия, дантела или мида. Драперии от летящи тънки тъкани са добре дошли. Рисунките са предимно от растителен характер, с плавни линии, които се превръщат една в друга.

Спалня в африкански стил.

Това е стилът на дивите савани и необичайният етнически привкус на мистериозните южни народи. Стилът олицетворява целия животински потенциал и неудържима енергия на Африка. Същността на интериора е контрастът на цветовете и текстурите. Само естествени материи, груб релеф. Можете да използвате етнически мотиви или имитация на животински кожи (зебра, жираф, тигър, змия). Разбира се, това не са всички стилове за интериора на спалнята.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *