Спално бельо

Спално бельо от органичен памук: предимства и характеристики за грижа

Спално бельо от органичен памук: предимства и характеристики за грижа

Органичният (естествен) памук е този, който се отглежда и произвежда без използването на сурови пестициди, хербициди и генетично модифицирани семена. За защита на растенията от вредители и болести се използват чесън, лимонена киселина, растителни екстракти и естествени торове. Органичният памук се събира внимателно, което го прави изключително чист.

Памучното спално бельо не се продава евтино, тъй като тъканта е боядисана с естествени продукти. Този подход води до създаването на екологично чист продукт с много по-добро качество и с по-голяма здравина на влакната. Можете да закупите памук за спално бельо както от страни от третия свят, където се произвежда в значителни мащаби, така и от Европа.

БЪЛГАРСКО СПАЛНО БЕЛЬО ОТ 100% ПАМУК | smartliving.bg

Памучно спално бельо: защо трябва да го купите?

Спалното бельо от 100% памук се избира за малки деца, тийнейджъри и по-рядко възрастни. Естествената тъкан е подходяща за почти всеки, който не се страхува да обърне внимание на грижите, като има следните предимства:

● противоалергични;
● безопасен за новородени и недоносени бебета;
● мека и приятна на допир;
● високо качество;
● натурален;
●Естествено дишаща и ефирна.

Нека разгледаме по-отблизо някои от предимствата на спалното бельо от органичен памук.

Хипоалергичен

Тъй като органичните единични, двойни и други памучни легла не съдържат пестициди, пигменти и избелващи вещества, не е изненада, че са хипоалергенни. Липсата на химикали в производствения процес гарантира, че е по-малко вероятно тъканта да предизвика реакция при хора с чувствителност към определени химикали.

Памучното спално бельо не съдържа метали, които обикновено се срещат в багрилата, използвани за добавяне на цвят към спалното бельо. Те са алерген за много потребители. В сравнение с други материали, 100% органичен памук е доказано идеален за деца с астма.

Баланс на температура и влажност

За разлика от синтетичните материали, спалното бельо от сатен или 100% памук осигурява вентилация и циркулация на въздуха чрез своите влакна, което помага за отстраняване на влагата от тялото чрез изпичане. По-специално памучните влакна могат да поемат до 20% от теглото си, преди да станат мокри на допир. Така влагата, генерирана по време на сън или почивка, се изпарява в околния въздух, оставяйки тялото хладно и сухо.

БЪЛГАРСКО СПАЛНО БЕЛЬО | smartliving.bg

Удобство

Ако фактът, че памучното спално бельо е екологично и безопасно за здравето, не ви изглежда достатъчно убедителен, удобството му трябва да е последната капка:

1. Методът на производство на органичен (естествен) памук, липсата на агресивни химикали в състава, прави материала естествено мек и удобен. Веднага ще усетите как се различава от синтетиката.
2. Благодарение на естествените влакна, ленът идеално изолира температурата и затопля, когато стаята е студена.
3. 100% памук има неутрална миризма, така че насърчава по-добър сън.

Въпреки това, ако решите да закупите памучно спално бельо, ще получите основното предимство, че то не се мачка и издува, а влакната му са много по-здрави. Въпреки честото пране, което изисква грижа за бебешките аксесоари, той не губи своите свойства, форма и цвят.

луксионо спално бельо от памук | smartliving.bg

Купете спално бельо: памукът изисква ли специални грижи?

Когато купувате памучно спално бельо, трябва да обърнете внимание на препоръките на производителя. За да направите това, намерете етикета и внимателно проучете предоставената информация:

● температура на пране;
● възможно ли е гладене;
● 100% памук ли е или не.

Купувайки памучно спално бельо в нашия магазин smartliving.bg, можете да сте сигурни, че бельото е изработено от 100% естествен материал. Комплектът ще ви зарадва с издръжливост и ниска степен на износване. Трябва обаче да се грижите правилно за него:

1. Не използвайте разяждащи химикали, белина или високи температури.
а. Бялото спално бельо може да се пере с нежни белина, които изсветляват материала.
b. Цветните предмети могат да се освежат с естествени препарати като оцет и сол.
2. Памучното бельо може да се пере и центрофугира в пералня, за разлика от някои други материи.
3. Сушенето може да става на слънце, а гладенето с гореща ютия.

Заключение

Използването на горните методи помага за фиксиране и подобряване на цвета в продължение на много години.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *