Спално бельо

Как да изберем цветове за спално бельо

Как да изберем цветове за спално бельо

Що се отнася до оформянето на спалнята ви, искате да сте сигурни, че няма да вземате бързи решения, за които ще съжалявате. Спалнята ви е място, на което искате да се чувствате спокойно и спокойно и изборът на цветова схема, която не обичате, ще намали удоволствието ви от това изключително лично пространство. Когато избирате спално бельо, трябва да вземете предвид много неща.

 Изберете цветова схема

Първото решение трябва да бъде вибрацията, която искате да има вашата спалня. Цветовете играят огромна роля в настроението, така че отделете малко време, за да обмислите как искате вашата спалня да ви накара да се чувствате трябва да бъде приоритет. Ако сте се чудили „кой е най-успокояващият цвят за спалня?“ ние имаме отговора. Някои от най-често срещаните цветове, влияещи на настроението, са:

Едноцветно Спално Бельо без Долен Чаршаф  | smartliving.bg

Син

Синьото е силно препоръчителен нюанс за спалня, тъй като има широко признат успокояващ ефект. Доказано е, че сините нюанси намаляват сърдечната честота, кръвното налягане и забавят дишането ви. Това са всички желани атрибути за стая, където основната цел е да се отпуснете и да заспите.

ЕДНОЦВЕТНО СПАЛНО БЕЛЬО червено | smartliving.bg

Червен

Червеното е енергичен избор на цвят. Червеното обикновено се свързва със стоп светлини или бързи коли, предизвикващи адреналин. С ефект, противоположен на синия, червената цветова схема ще повиши сърдечната честота и кръвното Ви налягане.

Зелено

Показана е комбинация от успокояващо синьо и щастливо жълто, зелени нюанси, които имат релаксиращ ефект върху настроението ви, като същевременно насърчават чувствата на „задружност“. Освен ако не се спрете на лимоненозелен нюанс, зеленото е чудесен избор за спалня, тъй като ще бъде приятно за очите ви.

ЕДНОЦВЕТНО СПАЛНО БЕЛЬО червено | smartliving.bg

Жълто

Слънцето и щастието обикновено се свързват с жълтия цвят. Въпреки че жълтото е весел цвят, енергизиращият ефект върху вас обикновено е обратен на това, което искате, докато се опитвате да получите осемте си часа.

Неутрални

Изпитани и тествани, неутрални нюанси като бяло, черно, сиво и кафяво, е трудно да се погрешат, когато става въпрос за избор на цветова схема. Въпреки че има много повече цветове в дъгата, от които можете да избирате, неутралните, сините и зелените обикновено се считат за най-добрия избор за спалните, благодарение на техните успокояващи ефекти върху настроението. Докато цветните тенденции идват и си отиват, изборът на цветова схема, която ви успокоява в спалнята ви, е първата стъпка към избора на правилното спално бельо. Ако наистина обичате енергизиращи нюанси като червено и жълто, можете да ги използвате като акценти в спалнята си, без да са основната характеристика. Използването на множество цветове във вашата схема изисква известни познания за цветното колело, тъй като противоположностите са склонни да работят заедно най-добре.

Да запомним

Съчетайте синьо с оранжево, червено със зелено и жълто с лилаво за приятни ефекти върху окото. Неутралните отново са чудесен избор, тъй като можете да добавяте цветни или шарки с лекота и дори да променяте това за различни сезони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *