Спално бельо

Как да изберем най-доброто спално бельо: 10 неща, които трябва да знаете

Как да изберем най-доброто спално бельо: 10 неща, които трябва да знаете

Нашето ръководство за спално бельо обхваща ключовите неща, за които трябва да помислите, когато избирате правилното спално бельо, най-добрите чаршафи, видовете пликове за завивки и стила на калъфките за възглавници. Помислете за усещането, тъканта, тъкането, броя на нишките, размерите, стиловете, акредитациите, опаковката и как да се грижите за вашето спално бельо.

Най-доброто спално бельо трябва да се чувства прекрасно, да подобрява вида и усещането на вашата спалня и най-важното да ви помага да спите добре. Ако инвестирате в най-качественото спално бельо, ще откриете, че то наистина може да подобри съня ви.

ПАЗАРУВАЙ СЕГА

УСЕЩАНЕТО НА СПАЛНОТО БЕЛЬО

Заедно с вашата завивка, възглавница и матрак, спалното бельо, което изберете, ще има голямо влияние върху това как се чувствате в леглото и как спите. Тъй като вашите чаршафи, пликове и калъфки за възглавници са долепени до кожата ви всяка вечер, важно е да помислите какъв вид спално бельо ще ви осигури най-добрия нощен сън. В крайна сметка има много видове спално бельо.

Различните тъкани имат различни характеристики и следователно имат различно усещане. Най-доброто спално бельо е изработено от най-висококачествени естествени материали и изтъкано по най-високите стандарти.

Решете дали искате вашето спално бельо да се чувства гладко и копринено, хладно и свежо или уютно и топло. Това ще ви помогне да изберете коя тъкан за спално бельоще ви подхожда най-добре.

ТЪКАН / ВЛАКНАТА

Най-голямото влияние върху вашето спално бельо ще бъде използваната тъкан или влакна. Искате ли да изберете естествени или синтетични влакна? Всички различни тъкани имат свое уникално усещане и характеристики.

БЪЛГАРСКО СПАЛНО БЕЛЬО | smartliving.bg

ПАМУЧНО СПАЛНО БЕЛЬО

Памукът е може би най-често срещаната материя, използвана за направата на чаршафи и спално бельо. Памукът е естествен, дишащ, биоразградим и приятен на кожата. Има много видове памук. Двата памука с най-добро качество са египетският памук и памук Supima.

ЕГИПЕТСКИ ПАМУК

Египетският памук е признат за най-добрия памук за спално бельо в света и е нашият фаворит! Спалното бельо от египетски памук е здраво, леко и дишащо. Едно от големите предимства на египетския памук е, че усещането се подобрява с употреба и с всяко пране.

Египетският памук идва от различно растение (Gossypium Barbadense) от обикновения памук, поради което има различни и превъзходни свойства. Египетският памук има изключително дълги влакна, които произвеждат конци или прежди, които са по-тънки и с по-малък диаметър, но по-здрави от другите видове памук. Това означава, че нишките могат да бъдат вплетени в луксозна издръжлива материя, която никой друг памук не може да съпостави.

Спалното бельо, описано като „луксозно“ или „хотелско качество“, не е задължително да е направено от египетски памук. Потърсете символа за автентичност на египетския памук върху етикета или опаковката.

SUPIMA / PIMA COTTON

Supima или Pima памук е създаден в САЩ, за да се конкурира с египетския памук. Отглежда се в САЩ. Подобно на египетския памук, той е направен от дълги щапелни влакна, които придават първокласни свойства на памука.

Спално бельо на Черни и Оранжеви Точки | smartliving.bg

ИЗЧИТАН ПАМУК / ФЛАНЕЛ

Изчетканият памук е направен от свободно изпреден памук. Тя е внимателно изчеткана, за да създаде мека и размита повдигната текстура, която задържа топлината на тялото ви, което води до материя, която е топла и уютна, но все пак дишаща.

Матираният памук може също да се нарече фланела или фланела, въпреки че има разлика. Четканата памучна тъкан се четка само от лицевата страна. Платът Flannel или Flannelette се изчетква от двете страни.

ПОЛИПАМУК

Чаршафите от полипамук или чаршафите за „лесна грижа“ са направени със смес от изкуствен полиестер (вид пластмаса) и памук. Спалното бельо от полипамук обикновено е евтино за закупуване и лесно за поддържане. Съхне бързо и не изисква много гладене.

Няма луксозното усещане за високо качество, което имат другите тъкани. Освен това не е толкова дишаща, колкото естествените влакна като памук и лен, така че не е чудесен избор, ако страдате от нощно изпотяване или ако спите горещо.

Тъй като полиестерът е направен от нефтохимикал, той не е биоразградим като естествените необработени тъкани. Освен това може да отдели пластмасови микрофибри при пране, които могат да попаднат в нашите реки и морета.

ЛЕН

Ленът се изработва от естествените дълги, кухи влакна на лененото растение, което се преде в прежда. Ленът се отглежда предимно в Европа. Френският и белгийският лен обикновено се считат за най-висококачествени. Нашата гама спално бельо е направено от френски лен.

Ленът има естествени дишащи и изолационни свойства и следователно предлага отлична регулация на температурата през цялата година. Материята е много здрава и издръжлива, което означава, че спалното бельо от лен е наистина дълготрайно..

Въпреки че първоначално ленът може да не изглежда толкова мек като памука, той става по-мек с всяко пране. Изберете предварително изпрано – изпрано облекло или изпрано – бельо, ако искате да усетите по-меко веднага.

ленът scooms е дреха, изпрана на малки партиди, за да се отпуснат влакната, което води до бельо, което е меко, еластично и луксозно леко. Удивително удобно още от първата вечер!

КОПРИНА

Копринените чаршафи са наистина гладки и луксозни на кожата. Коприненото спално бельо се прави от пашкули от коприна, изпредени от копринени буби. Както при другите естествени влакна, коприната е дишаща и отвежда влагата от кожата ви, за да ви помогне да се охладите, докато спите. Подобно на лена, коприната има антибактериални свойства.

Също така се казва, че коприната има ползи за красотата. Естествено срещащите се протеини и масла в коприната помагат в грижата за вашата кожа. Коприната има тенденция да изтегля по-малко влага от кожата ви, докато гладкостта на тъканта означава, че има много малко триене, което да дърпа кожата и косата, докато спите. Което трябва да доведе до по-гладък тен и по-малко заплитане на косата!

Грижата за копринените чаршафи и спално бельо може да бъде по-трудоемка, тъй като може да се наложи да се пере на ръка и да се суши на въздух. Набръчква се лесно и също може да бъде много трудно за гладене. Труд на любов за вашия красив сън!

ЛУКСОЗНО СПАЛНО БЕЛЬО | smartliving.bg

БРОЙ НИШКИ

Страхотните чаршафи се определят от качеството на тъканта, тъканта и броя на нишките при памук при лен или Momme при коприна. Високата мярка няма да компенсира плат с лошо качество, но може да допринесе много за фантастично спално бельо.

БРОЯТ НА ПАМУЧНИТЕ КОНЦИ

Броят на конците е измерването, използвано при памучните материали. Отнася се за броя на нишките, изтъкани заедно на квадратен инч материал. Колкото повече нишки са вплетени заедно, означава по-голям брой нишки. Правилният брой нишки може да промени гладкостта, качеството и усещането на вашите чаршафи.

Броят на нишките за постелки обикновено варира от 200 до 800, въпреки че съществуват 1000 и повече нишки. Броят на нишките обаче не е най-важният показател за качествено спално бельо, по-важно е качеството на памучните нишки, от които е изтъкано спалното бельо. Можете да имате чаршафи с голям брой конци, направени от памук с лошо качество.

Изберете брой нишки 200 и повече – всичко по-малко ще се износва лошо, ще се разкъса и ще образува дупки! Бъдете внимателни с наистина висок брой конци над 800, което може да доведе до много твърди чаршафи и завивки, които не са много удобни за спане и са наистина трудни за гладене! Избрахме 600 нишки за нашето спално бельо от египетски памук..

ЗАВЪРШИТЕЛНИ ЩРИХИ

Често малките детайли или завършващите щрихи могат да помогнат на вашето спално бельо да изглежда луксозно. В края на краищата мисълта е това, което има значение! Затова добавихме няколко специални детайла към нашето спално бельо .

Чаршафи

Дълбоко пасващи чаршафи – до 40 см / 15,7″ дълбочина на матрака, така че да пасне на всеки матрак.
Fit – непрекъснат еластичен подгъв, така че пасва точно.
Етикет за краката – така че е лесно да разберете накъде минава вашият лист.

ЗАВИВКИ

Закопчаване с копчета – имаме големи, лесни за използване копчета на нашия египетски памук и доста големи седефени копчета на нашия лен.
Без закопчаване на вратовръзки – експериментирахме с вратовръзки, но открихме, че са неудобни, трудни за разкопчаване и лесни за късане!
Етикет за краката – така че е лесно да разберете накъде минава вашият лист.

КАЛЪФКИ ЗА ВЪЗГЛАВНИЦА

Закопчаване в стил домакиня – вътрешно капаче в края предотвратява лесното изпадане на възглавницата.
Стандартно затваряне на плика в края, а не в центъра – много по-лесно е да поставите възглавница в края на калъфката, вместо да се опитвате да я притиснете в централно затваряне на плика.

СТИЛОВЕ, ЦВЕТОВЕ И ДЕСЕНИ

Стиловете и цветовете, които избирате за спалнята си, трябва да служат за подобряване на релаксиращата и спокойна атмосфера в стаята, където почивате и спите. Вашите стилове и цветове на спалното бельо трябва да допълват цялостния дизайн на вашата спалня.

Затова може да искате да изберете неутрална цветова палитра за вашето спално бельо, която да пасва на всеки стил на спалнята. Цветовете, които се сблъскват или са прекалено наситени, могат да раздразнят и да причинят умора на зрението.

Използването на ярки цветове или шарки чрез калъфи или възглавници може да добави усещане за щастие към вашето убежище за сън, без да засяга съня ви, и да ви помогне да се почувствате готови да поемете света, когато се събудите сутрин.

Цветът на спалното бельо е много личен избор. Най-популярните цветове за чаршафи са неутралните цветове като бяло и кремаво, докато популярните цветове за завивки и калъфки за възглавници включват бяло, сиво, розово и зелено в различни нюанси.

Бяло спално бельо

Създава свежо, успокояващо усещане и винаги изглежда ново, а не остаряло. Придава на луксозното хотелско легло усещане за у дома – вижте повече в нашия блог.

Кремаво и бежово спално бельо

Тези неутрални цветове са успокояващи и лесни за съчетаване с повечето цветови схеми.

Светло и топло сиво спално бельо – Тези студени цветове могат да ви помогнат да се чувствате по-хладни през нощта, осигурявайки ви по-комфортен сън.

Розово, червено, жълто и оранжево спално бельо

Топлите нюанси могат да насърчат здравата нервна система. Розови, червени, жълти или оранжеви нюанси в спалнята ви гарантират, че ще се събудите щастливи, весели и освежени.

Зелено спално бельо

Зелени нюанси в земен тон като горско зелено, мъх и градински чай могат да осигурят спокоен фон за стени и спално бельо.

Сини постелки

Предизвикват усещане за спокойствие, удовлетворение и мир. Проучванията показват, че сините нюанси могат да намалят сърдечната честота и да понижат кръвното налягане, както и да ви помогнат да спите по-спокойно.

Черно спално бельо

Цветът на тъмната нощ, черното може да ви помогне да заспите. Това обаче няма да улесни ставането сутрин! Може да бъде лесен цвят за съчетаване с всяка цветова схема и може да се счита за доста секси цвят за спално бельо!

Спално бельо с шарки

Нека спалното бельо с шарки е просто, с минимални неутрални или земни цветове, които ще се слеят добре с останалите цветове в спалнята ви. Ако моделът ви е твърде натоварен или твърде силен, той ще се сблъска с всички останали модели, които имате, завеси, килими, китове и т.н.

РАЗМЕРИ СПАЛНО БЕЛЬО

Важно е да вземете правилния размер спално бельо за вашето легло.

Ето размерите на завивките, чаршафите и калъфките:

Размери на плика за завивка: Единичен: 140 x 200 cm * Двойен: 200 x 200 cm * King: 230 x 220 cm * Super King: 260 x 220 cm.
Размери на вградения чаршаф: Дълбоко прилягане, до 40 см / 15,7″ дълбочина на матрака – Единичен: 90 x 190 см * Двойен: 135 x 190 см * Крал: 150 x 200 см * Супер Кинг: 180 x 200 см.
Размери на плоски чаршафи: Единичен: 180 x 275 cm * Двойен: 230 x 275 cm * King: 275 x 275 cm * Super King: 305 x 275 cm.
Размери на калъфката за възглавница: Стандартна: 50см x 75см * Кралска: 50см x 90см.

АКРЕДИТАЦИИ, КОИТО ДА ТЪРСИТЕ

Когато избирате спално бельо, важно е да се отървете от бъркотията. Фрази като „луксозно“ и „хотелско качество“ са маркетингови термини, които всъщност не означават нищо.
Важен е източникът и качеството на тъканите и как е направено спалното бельо.

Проверете за тези сертификати върху етикетите и опаковката на продукта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *