Всичко за дома

Как да почистите мивки от различни материали

Водопроводът в кухнята и банята изисква постоянни грижи и почистване поради непрекъснатото проникване на различни видове замърсители по него и появата на отлагания поради контакт с вода. Домакините неизбежно се изправят пред въпроса „Как да измием мивката от вар и ръжда?“ И когато отговаряте на него, трябва да се има предвид, че не всички съвременни материали могат да се използват с агресивни почистващи препарати. Керамичните глинени съдове и порцеланови мивки се считат за най -непретенциозните за почистване. Всяка битова химия е подходяща за тях. Неръждаемата стомана също издържа на повечето от тях, с изключение на тези, където съставът съдържа киселини, които причиняват появата на тъмни петна. Но изкуственият мрамор изисква специален подход към избора на почистващи препарати, тъй като той лесно променя цвета си.

Почистващи препарати за мивки от неръждаема стомана

Как да почистите мивка от неръждаема стомана. Ако кухненската мивка от неръждаема стомана е силно замърсена по цялата площ, тогава можете да я накиснете в разтвор на гореща вода с препарат за миене на съдове. След като настъпи охлаждане, трябва да източите разтвора и да избършете повърхността с твърда гъба, да изплакнете и да избършете. Можете да използвате белина за отстраняване на тъмни петна от мивки от неръждаема стомана. Първо избършете петното с гъба с избелващ агент, а след това изсипете вода върху мивката за известно време с две капачки от продукта. Содата за хляб е добро домашно средство. Навлажнената повърхност на мивката внимателно се избърсва с твърда гъба със сода, нанесена върху нея, и след това се отмива с вода.

Как да почистите керамична мивка

Плаката и ръждата от порцеланови или глинени съдове могат да бъдат отстранени с разтвор на сода за хляб и оцет в съотношение 1 чаена лъжичка на 100 мл. Избелващите агенти ще помогнат за възстановяване на белотата на повърхността. Но този метод не е подходящ за цветни керамични мивки.

Как да почистите мивка от изкуствен камък

Някои мивки от гранит и мрамор няма да издържат на четка с тел. По принцип същите почистващи препарати са приложими за изкуствен камък като другите материали. Най -ефективният начин за почистване на такава мивка е редовното й почистване със сапунена вода. Повърхността на каменните мивки е без ръжда и варовик с редовна минимална поддръжка. Винаги се препоръчва да избършете мивката на сухо след употреба, а за да я направите блестяща можете да използвате глицерин или зехтин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *