Подарък за дете

Дървени играчки, подарък за дете

Дървена играчка | smartliving.bg

Напоследък дървените играчки, играчки от естествени и екологични материали, стават все по-популярни. И това е съвсем разбираемо. Живеейки в градовете, от детството сме изцяло заобиколени от предмети, изработени от различни синтетични материали, често много модерни и функционални, но все пак изкуствено направени и неодушевени.От раждането сме заобиколени от предмети, направени предимно от пластмаса, студена и гладка материя. Повечето играчки сега са направени от пластмаса. И е добре, ако е висококачествена пластмаса, с минимално съдържание на вредни вещества (например, като формалдехид), приемлива от санитарните и хигиенните стандарти. Нито една пластмасова играчка обаче не може да се сравни с красотата на добрата дървена играчка.

Защо дървените играчки са идеалния подарък за Коледа и Нова година

Дървените играчки, висококачествените дървени играчки, изработени с вкус, най-често са с прости форми и естествени цветове. Детайлите на играчките често са минимални. Всичко това допринася за доброто развитие на въображението и игровите умения на детето. Сред дървените играчки едва ли ще можете да намерите телефон с уши и багажник на колела, когато натиснете бутоните, ще се чуят звуци с неразбираем произход)) Дървените играчки са приятни, топли на допир и леко груби, дори тези, които са много внимателно полирани, което е много добре за развиване на усещането за допир и прословутите фини двигателни умения при бебетата. Обикновено дървените играчки миришат много вкусно като дърво, восък или масло. Ако дървените играчки са дребномащабно производство, тогава те са почти изцяло изработени на ръка от началото до края, от рязането на дървен материал до боядисването. И всяка такава играчка става уникална и неподражаема, има свой собствен характер.

Много родители смятат, че играчките за деца трябва да са ярки цветове. Вярваме, че трябва да са различни – небоядисани, пастелни, ярки. На небоядисани дървени играчки е много интересно за децата да гледат естествения модел на дървото, а с по-големи деца могат да бъдат боядисани. Ярките цветове също са за предпочитане пред естествените, а не киселинни, флуоресцентни и отровни нюанси, които не се срещат в природата. Всъщност изобилието от такива цветове в детските играчки кара човек да се чуди.. Защо производителите ги използват?

Запомни

Психолозите отдавна са доказали влиянието на цвета върху емоционалното състояние на човек. Заобикаляйки детето от раждането с хиперцветове, ние не допринасяме за развитието на възприемането на фини цветови нюанси и преходи. За хармонично развитие бебето трябва да има красиви и полезни играчки. Нека да са малко, но те трябва да допринесат за творческото и естетическото развитие на детето, да събудят въображението и желанието му да измисля различни игри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *