ОПИСАНИЕ
Какво са БИО ОВЕСЕНИ ЯДКИ?
Овесените ядки са здравословен, модерен и вкусен източник на въглехидрати, фибри и други полезни вещества. Те се извличат от овеса, като минават през специална преработка, която да ги направи достатъчно фини за консумация.
Ползи от приема на БИО ОВЕСЕНИ ЯДКИ
Овесените ядки съдържат:
Бавноусвоими въглехидрати
Витамини и минерали
Фибри
Те са чудесен източник на енергия, тъй като се усвояват бавно и придават чувство за ситост за по-дълго време. Също така
подобряват работата на храносмилателната система. Спомагат за регулирането на кръвната захар.
Те имат широко приложение, както в приготвянето на храни за спортисти, така и в приготвянето на здравословни вкусотии за Вашето дете.
Начин на приготвяне:
Овесените ядки могат да бъдат консумирани като овесена каша или да се използват в печива, хляб, мюсли и гранола. Изплакнете добре преди употреба.
Идея за рецепта с БИО ОВЕСЕНИ ЯДКИ
Бързи овесени палачинки с орехи
Необходими съставки:
3 яйца
50 грама овесени ядки
50 грама сушени плодове
50 грама натрошени орехи
1 ч.л. канела
1 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
Разбъркайте трите яйца и прибавете овесените ядки.
Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Добавете меда, канелата и сушените плодове.
Загрейте тиган за палачинки и ако е необходимо поставете малко количество кокосово масло, за да не залепва.
Печете равномерно от двете страни – по 3-4 минути.
Махнете от котлона и поръсете с орехи.
Хапвайте докато е все още топла и мека.
PS: Ако не сте на диета можете да намажете овесената си палачинка с мед или тахан.
Знаете ли какво е БИО?
Термините ЕКО, БИО или ОРГАНИК означават продукт с маса от поне 95% органични съставки. Останалите 5% се оставят в случай на атмосферно замърсяване като киселинен дъжд или пестициди, донесени от вятъра от съседен имот и т.н., и използването на допълнителни съставки (не ЕКО), които също са точно определени.
Пчелен мед – Дар от природата
Медът е един от най-старите хранителни продукти, който се използва още от древността. В зависимост от произхода му, медът има различен вкус и цвят. Може да бъде от полупрозрачен до тъмнокафяв. Пчелният мед може да бъде монофлорен и полифлорен, в зависимост дали е извлечен от един или от няколко вида растения. Полифлорният мед се получава едновременно от различни видове растения, т.н. „букет“. Това е и най-широкоразпространеният вид в България.
Ползи от приема на мед
Пчелният мед има много благоприятни свойства върху организма, затова е и толкова популярен, сред тях са:
Повишаване на имунната защита.
Силно антибактериално и противовъзпалително действие.
Подобрява работата на сърцето и храносмилателната система.
Използва се като натурален подсладител на различни десерти.
Влага се в много козметични продукти.
Медът се използва и като лечебно средство. Още от векове той се влага в приготвянето на различни мехлеми и елексири.
Полезните вещества, които придават толкова много здравослони ползи на меда са:
Минерали – калций, калий, магнезий, фосфор и други
Аминокиселини – пролин, лизин, аргинин и други
В по-малки количества – витамини от Б група
Идеи за похапване на мед
Домашен шоколад с мед
Необходими съставки:
400 грама лешников тахан
3-4 с.л. мед Delicious n` Nutritious
2-3 с.л. какао на прах
ванилова есенция – няколко капки
Начин на приготвяне:
Смесете тахана с какаото и разбъркайте.
Добавете меда.
Добавете ваниловата есенция.
Опитайте вкуса и ако не е достатъчно сладко за вас, добавете още няколко лъжици мед.
СЪСТАВ
Информация за продукта
Производител DELICIOUS N’ NUTRITIOUS
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
* Съхранявайте на място, недостъпно за деца!
* Консултирайте се с Вашия лекар, ако приемате лекарства или имате заболяване.
* www.smartliving.bg не носи отговорност за несъответствие в очакванията на потребителя за вкус, цвят и консистенция на хранителната добавка.
Отзиви
Clear filtersВсе още няма отзиви.