Всичко за дома

Как да изберете най-доброто градинско обзавеждане за вашата градина

Когато градинските ни мебели започнаха да се разпадат миналата година, беше изненадващо трудно да направим правилния избор за нашата градина. Факторите са стил, цена, издръжливост и поддръжка.

Няма къде да съхраняваме столове и маси през зимата и не искам да ги покривам. Искам да се насладя на нашата зимна градина и да мога да седна навън с кафе в хубав ден. Но това може да означава, че някои градински мебели не издържат толкова дълго.

Има обаче и други фактори. Ако купувате мебели за покривна тераса, балкон или ветровита градина, тогава теглото е от значение. Леката градинска мебел може лесно да се разнесе, освен ако не е обезопасена.

Кога да купите градински мебели

Ако пазарувате вашите градински мебели в края на лятото. Това е добър момент – въпреки че има по-малък избор, има повече шансове за намалени цени. Ако целта ви е да спестите пари, тогава новогодишните разпродажби също са добър вариант.

Ако искате максимален избор, тогава е добра идея да започнете да търсите градински мебели в началото на пролетта, когато идват нови запаси за лятото.

Какви градински мебели да изберете?

Можете да избирате от шест опции: дърво, метал, ратан, пластмаса, камък/каменни композити и вградени седалки/маси, изработени от твърди материали за озеленяване.

Най-дълготрайни са пластмасовите, металните и градинските мебели за вграждан. И пластмасата също ще бъде най-евтината, докато доброто дърво и ратанът обикновено са най-скъпите.

Градинските мебели от ратан могат да бъдат съвременни и традиционни

Един мой приятел имаше по-дълготраен ратанов диван от синтетична полиетиленова смола. Неговата градина е малка и може да се види всичко от стъклените кухненски врати. Той не искаше да го прикрива. Изглежда твърде мрачно да гледаш буца сив брезент отвън месеци наред.

Диванът обаче наистина започна да се износва само след четири или пет години. Започна да се разпада.

Камък и каменни композити

Камъкът и каменните композити са изключително дълготрайни. Те се нуждаят от периодично почистване, но иначе са напълно устойчиви на атмосферни влияния.

Вградени градински мебели

Много хора използват остатъци от павета или дърво, за да вградят пейки като част от трудното озеленяване. Това е изключително издръжливо и също така с доста ниска поддръжка. Също така е добър вариант за по-малки пространства, защото можете да изградите точно формата и размера, от които се нуждаете

Можете също така да вградите градински пейки с място за съхранение под тях или с капаци, които се повдигат, за да можете лесно да съхранявате възглавници.

Как да изберете най-доброто градинско обзавеждане за вашата градина

Когато градинските ни мебели започнат да се разпадат, трябва да направим правилния избор за нови градински мебели. Факторите са стил, цена, издръжливост и поддръжка.

Има обаче и други фактори. Ако купувате мебели за покривна тераса, балкон или ветровита градина, тогава теглото е от значение. Леката градинска мебел може лесно да се разнесе, освен ако не е обезопасена.

Накрая след като сте определили цена, окончателното ви решение вероятно ще бъде взето около стила. Струва си да отделите малко време и да разгледате предложелията за градинсдки мебели в сайта Аvtotirmarket.com , за да помислите какъв е стилът на вашата градина.

Водоустойчиви ли са външните възглавници?

Вече има добра гама от външни възглавници. Те обикновено могат да бъдат оставени навън през по-голямата част от лятото, въпреки че е разумно да ги съхранявате на закрито през зимата.

Повечето градински мебели са проектирани да бъдат оставени навън. Въпреки това, естествен ратан и ракита и някои дървени мебели наистина трябва да бъдат внесени вътре.

Ако нямате място за съхранение, можете да закупите външни покривала за градински мебели.

Важно да запомним

Помислете за теглото на градинските мебели. Ако живеете във ветровит район или купувате балкон или покривна градина, не искате леки градински мебели, които могат да се издухат. Ратанът и пластмасата са най-леки.

Проверете изискванията за поддръжка. Всичко се нуждае от поддръжка и всичко ще издържи по-дълго, ако се поддържа правилно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *