Продукти
Продукти

4 Стъпки за постигане на драматичен грим от 60те

//4 Стъпки за постигане на драматичен грим от 60те

4 Стъпки за постигане на драматичен грим от 60те

Ако наскоро сте гледали стари холивудски филми от 60те години на миналия век, навярно сте обърнали внимание на специфичния за онези години грим. Той включва тъмни цветове, дълги, гъсти и подчертани мигли, и най-важното – дълга и драматична очна линия. Ето и 4те стъпки, които ще ви помогнат да постигнете тематичен грим от 60те.

Преди да започнете трябва да нанесете основа, или праймър, навсякъде по лицето си, за да матирате кожата, да направите крайният резултат още по- изпъкващ и да придадете още повече блясък на грима.

Не забравяйте да сложите праймър и на клепачите си, но не прекалявайте с количеството. Малка част от праймъра ще е напълно достатъчна.

Ако искате да добавите и сенки за очи към грима е най-добре да го направите преди да преминете към поставянето на очната линия, защото обратния ред на поставяне на грима няма да предизвика същия ефект. Може да поставите светли сенки с лек металически отблясък.

1 Стъпка

Първото нещо, което трябва да направите след като преминете към очната линия, е да изберете най-подходящия за вас тип очна линия. Ако сте още начинаещи, тогава е по-добре да се придържате към гелообразния тип очна линия, защото ще е по-малка възможността да я размажете при нанасянето.

Започнете да поставяте очната линия от вътрешния ъгъл на горния клепач по цялото продължение на клепача. Когато стигнете края на клепача спрете. Линията трябва да бъде по продължението на най-долната част на клепачите, точно до линията, на която са разположени миглите.

Когато основата за очната линия е готова може да преминете към удължаването и, за да я направите по-драматична. За целта е по-добре да използвате очна линия тип молив. Продължете очната линия от там, където е прекъсната в посока към края веждата. Можете да повторите линията като я одебелите малко, но се постарайте краят и да е остър.

2 Стъпка

Следващата стъпка към постигането на драматична очна линия, вдъхновена от 60те години, е да използвате очната линия тип молив като очертаете линията, която обособява края на клепача. Тя е точно тази, където започва костта над клепача.

Направете линията полукръг, следвайки естествената форма на окото си. Когато минете средата на тази въображаема околоочна линия, спрете. Трябва да имате около сантиметър разстояние между втората създадена линия и вътрешния ъгъл на окото си.

3 Стъпка

Следващата стъпка, към която да преминете, е почистване и дооформяне на линията. Ако случайно сте излезли извън очертанията, можете да почистите грешките като използвате клечка за уши. Те са много удобни за отстраняване на грешки при гримиране.

4 Стъпка

Последната стъпка, към която да преминете, е поставянето на спирала. Изберете спирала за обем и нанесете няколко слоя, за да направите миглите си обемни и драматични, точно като миглите през 60те. И гримът Ви вече е готов!

2017-06-26T10:08:21+03:00 Съвети|