Всичко за дома

Как правилно да съхранявате подправките

Как правилно да съхранявате подправките

Как да съхранявате зърнени храни и подправки в кухнята?

Обикновено първите заемат много място, а чантите с вторите внасят хаос, тъй като спонтанно се разнасят по всички повърхности.

Къде да не съхранявате зърнени храни и подправки

Невъзможно е да се започне решението за поставяне на насипни продукти, без да се разбере кои места е най-добре да се избягват.

На първо място, трябва да запомните това съхранение в чували и картонени кутии е абсолютно забранено. Избягвайте това, ако не искате бъгове в зърната.
Забележка:Подправките също не понасят такива условия на съхранение – те бързо губят вкуса си. Да, като цяло вкусови качествапродуктите се влошават, ако не се съхраняват.
Лошият избор са чекмеджетата и рафтовете над кухненската мивка. Високата влажност допринася за образуването на влага и в резултат на това мухъл. И ако сиренето с него може да се счита за деликатес, тогава мухлясала Елда едва ли някой ще го сметне за гурме деликатес.
Не е най-добрият вариант и съхранението на зърнени храни в хладилника. Първо, там може да се образува конденз и те ще станат влажни. Второ, те просто заемат място там – насипните продукти не трябва да се съхраняват на студено, за да се съхраняват, достатъчно е само сухо място и запечатани контейнери.

След като се справихме с това къде е по-добре да не поставяте зърнени храни и подправки, нека да изберем най-добрите опцииза да помогне за организирането на реда в тях в малка кухня.

Има много интересни идеи за съхранение на зърнени храни и подправки, които са лесни за изпълнение със собствените си ръце. Нека да видим най-оригиналните и удобни?

Тайно чекмедже

Не е необходимо да излагате кулинарните си запаси пред публика – те могат да бъдат напълно прикрити. Например, като интегрирате издърпващ се рафт в кухненския комплект, който ще изглежда като обикновен декоративен панел.

Висящи рафтове на хладилника

Ако имате свободен достъп до страничната стена на хладилника, шарнирна конструкция, което ще включва запечатани бурканиза насипни продукти може да бъде чудесен изход за не голяма кухня.

Така те няма да заемат ценно място на рафтовете, но в същото време винаги ще бъдат в ред и на очи. Този метод е един вид органайзер, който значително ще улесни търсенето необходими съставкиза готвене.

Съвет: За бял хладилник изберете рафтове, които съответстват на основната цветова схема в кухнята. Ако сте закупили по-оригинална цветна единица, вземете окачена конструкцияконтрастен нюанс.
ретро шкафче

Окачването изглежда добре дървен шкафсъс стъклени врати и железни дръжки. Съчетава се добре с кухнята, декорирана в класически стил. Можете да подредите чекмеджетата симетрично или да ги подредите хаотично, като редувате размерите и цветовете на вратите.

Тази опция изглежда впечатляваща, но е необходимо да се вземат предвид някои нюанси. Първата е цената. Най-вероятно шкафът ще трябва да бъде изработен по поръчка, така че да се вписва адекватно в него цветова схемавашата кухня. Второто може да се счита за по-значимо – ако продуктът е с лошо качество, няма да можете да осигурите херметичността на продуктите, което ще се отрази негативно на срока им на годност и може да стане причина за кухненски молци.

Стелаж с плъзгащи се рафтове

Малък тесен шкаф с плъзгащи се рафтове също ще изглежда оригинален. Те могат да се видят в супермаркета. Направете няколко големи кутии за съхранение зърнени храни и тестени изделия, няколко по-малки за кафе и чай и много малки за подправки.

Такъв шкаф, особено ако е предназначен за кухненски комплект, ще изглежда органично. Издърпващите се рафтове улесняват намирането на правилните продукти и организирането на подреждането на продуктите.

Ако не сте почитател на големите запаси, можете да направите такъв стелаж под формата на малък декоративен шкаф, поставен върху кухненски панелили вградени в слушалките. Във всеки случай такива рафтове са удобни и лесни за изпълнение.

Като декор за кухнята

Обичате пространството, декорирано в селски стил? Подередете красиви буркани за подправки, зърнени храни, чай и кафе на малки отворени рафтове. Съчетайте ги със сладки корици – например увити в плат. Не е необходимо да ги купувате еднакви: напротив, различни, но декорирани в същия стил, ще изглеждат по-добре.

Не поставяйте повече от две или три кутии за съхранение на подправки един рафт – това създава ефект на задръстване и не изглежда толкова впечатляващо, колкото пет или шест рафта с няколко кутии.

Що се отнася до размерите, също покажете въображението си – вземете контейнери различни размерино в същата форма. В този случай кухнята няма да изглежда скучна, но можете да избегнете лекомислието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *