Подаръци за дома, Подарък за дете, Подаръци за жена

Подарък за Коледа и Нова година: Как да изберем правилно?

вземи подарък за нова година | smartliving.bg

Нова година и Коледа наближават, което означава, че много хора вече мислят за подаръци за своите близки. Избирането на перфектния подарък обаче може да бъде трудно, дори ако е член на семейството, а изборът на перфектния подарък за колега може да бъде още по-трудно. Когато избирате подарък, трябва да вземете предвид индивидуалността на получателя.

уникален Коледен подарък | smartliving.bg

Изненада за Коледа и Нова година

Проблемът с Нова година е, че поради шумотевицата купуването на подарък се превръща в бездушно „задължително“. И освен това много хора мислят за това няколко дни или дори на 31 декември се скитат из магазините в търсене на поне нещо. Дори предновогодишната атмосфера не спасява ситуацията, защото смятате да купите нещо, независимо какво. Такъв подарък няма да донесе радост на никого. Ето защо е по-добре да се погрижите за презентацията предварително. Например, отидохте на морето, видяхте чанта, която със сигурност ще подхожда на любимата ви жена / момиче – купете я! Най-ценният подарък е този, който е избран съобразно индивидуалността на човека. Всички жени и мъже са различни. Някой се радва на красивите топки на коледната елха, но за някой това е глупост. Има много подаръци, които се смятат за „женски“: парфюми, козметика, бижута, но повечето представителки на нежния пол не са доволни от тях. Точно като „мъжки“ подаръци: джаджи, инструменти, алкохол – мнозина ще бъдат разочаровани. Типичният подарък – парите – напълно отравя магията на новогодишния празник и няма смисъл.

Ако искате друг човек да ви бъде щастлив и благодарен за подарък, важно е да се поинтересувате от неговите интереси, желания, мечти, да научите повече за вкусовете. Ако вземете всичко предвид, това ще покаже, че не сте безразлични към човек. И шансовете да не сгрешите с подаръка ще намалеят.

Социолозите са провели редица проучвания, които показват основната грешка при избора на подаръци: Опитвате се да изненадате човек, но не придавате значение на практичността на подаръка. В резултат на това подаръкът при първа възможност попада в най-далечната кутия. За да видите искрената радост на получателя при разопаковането на подаръка, ви съветваме да се придържате към следните препоръки. Сертификатите за подарък за опит стават все по-популярни в наши дни. Това може да бъде конна езда, билети за концерт или майсторски клас. Ярките емоции ще бъдат запомнени за цял живот, докато пуловер или фигурка с гълъби може да не донесе никакво удоволствие. Така че радостта от изненадата да не е минутна, подгответе практични подаръци, които ще служат в бъдеще. Дори ако това ще бъде букет цветя, изберете все още неотворени пъпки, така че да ви харесват възможно най-дълго.

Идея за подарък Нова година | smartliving.bg

Не отлагайте купуването на подаръци до празниците

Може да ви се струва, че колкото по-дълго мислите за това, толкова по-интересни идеи ще имате. Но не забравяйте, че преди Нова година всички хора тичат да купуват подаръци и просто няма да имате от какво да избирате. Ако вече имате списък с желания от получателя, опитайте се да го спазвате стриктно. Колкото и банални да са исканите неща, той има повече нужда от тях. Скъпият подарък не означава най-добрият. Дори и на висока цена, той може да бъде напълно безполезен. Похарчете тази сума за нещо практично. Няма смисъл да давате на някого подарък, който изисква от получателя да купи нещо друго, за да го използва. Ако не познавате човека достатъчно добре, опитайте се да му дадете нещо общо. Това може да бъде един и същ сертификат, според който той сам ще избере това, което му харесва. От особено значение е как ще подарите подарък. Обърнете внимание на следните три компонента, които ще ви помогнат да направите добър и искрен подарък:

  • външния вид на презентацията (красива опаковка);
  • какво казвате, когато подарявате (пожелание, свързано с подарък);

Запомни

Изборът на подарък за Коледа и Нова година може да бъде предизвикателство. Искаме да изберем нещо, което да е полезно, приятно и да се хареса на получателя.

Действие – погледнете в очите, усмихнете се, прегърнете, отделете време и изчакайте разопаковането, за да се насладите на обмена на чувства, които възникват.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *