Decoration

Какъв е индексът на цветопредаване на LED осветително тяло?

LED осветителното тяло има много технически характеристики, които в една или друга степен влияят върху работата и резултата от осветителното тяло. Един от важните параметри е индексът на цветопредаване, който влияе върху това как естественият цвят на различните обекти ще бъде представен на човешкото око. През миналия век подобни тънкости всъщност не притесняваха предприемачи и длъжностни лица, тъй като основните характеристики на които се обръщаше внимание са консумацията на енергия, нивото на осветеност и експлоатационният живот на осветителното тяло. Оптималната светлина е естествената слънчева светлина, при която формите и цветовете на обектите се възпроизвеждат в естествената им форма без изкривяване. През 21-ви век точността на възпроизвеждане на цветове, нюанси, нюанси се превърна в един от важните фактори при инсталиране на осветителни тела на такива чувствителни места като магазини, шоуруми, автокъщи, автомивки и много други.

Индексът на цветопредаване е един от основните в области като художествени изложби на картини, скулптури и др., или в работата на печатници. Без правилното осветление ще бъде невъзможно да оцените блясъка на творчеството или правилно да предадете цветовата гама при отпечатване на продукти. Също толкова убедителен пример е, когато обществените пътища са осветени с HPS лампи, които светят с характерен жълт цвят. При такова осветление е трудно не само да се видят внезапно появяващи се обекти, като пешеходци или автомобили на трети страни, но и цветовете на близките обекти. Използването на LED осветителни тела с висок индекс на цветопредаване напълно решава проблемите на уличното осветление, на първо място безопасността.

осветителни тела за таван

Индекс на цветопредаване, неговата стойност и стойност.

Индексът на цветопредаване в осветителните технологии или по друг начин, индексът на цветопредаване се обозначава с термина CRI или Ra – това е количествена мярка за способността на всеки източник на светлина да възпроизвежда точно цветовата гама на осветените обекти и обекти в сравнение с естествен източник на светлина. Колкото по-висок е CRI, толкова по-точно е визуалното изображение, дори при различни цветови температури. LED осветителните тела за таван са не само високоефективен източник на светлина, но и имат висок индекс на цветопредаване и всички тези предимства се запазват в продължение на много години работа на устройството. Осветителните тела базирани на диоди, са много популярни не само в търговските, но и в държавните структури поради което през последните две десетилетия интересът към LED осветителните тела нараства с геометрична прогресия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *