Decoration, Всичко за дома

Идеи за коледна и новогодишна украса

Когато украсяваме къща за Нова година, Коледа, рождени дни, подготвяме се за парти или просто декорираме стая, често използваме електрически гирлянди. Те перфектно предават празничната атмосфера, изглеждат ефектно и създават красива игра на светлина. Единственото нещо, което причинява някои трудности, е красивото разположение на весели светлини в интериора. Предлагаме ви няколко готови идеи, които вече са тествани и възприети от мнозина.

Вълна от светлини на прозореца

Коледа и нова фодина украса

Декориране на прозореца с електрически гирлянд

Ако имате голям прозорец с широк перваз, а до него има розетка, вълна от светлини е идеална за декорирането му. За да закрепите горните гребени на вълната, можете да използвате лента или специални крепежни елементи за гирлянди. Върхът на гирлянда може да се разпространи върху изящни чаши, добавяйки оригиналност към композицията.

Искрящо перде

Електрически гирляндна завеса на прозореца

Гирлянд за завеси, окачени от прозрачни завеси превръща прозореца в стилен елемент на декора. Такава техника е подходяща в новогодишната среда, подходяща е и за създаване на празнична атмосфера на рожден ден. Вертикалните светлини ще изглеждат особено впечатляващи вечер. За очарователно младежко парти можете да използвате гирлянд с цветни светлини и различни режими на работа. Калейдоскоп от светлини ще подобри празничното настроение и ще добави забавление.

Вълшебен храст

Декориране на стайно растение с електрически гирлянд

Това е интересна идея за тези, които имат буйни храсти на закрито в дома си. Като скриете нишките на гирлянда сред клоните на цветето, ще получите вълшебен огнен храст. Белите светлини изглеждат страхотно на зелен фон от листа. Изглежда, че приказните светулки са кацнали по клоните и ви намигат весело, радвайки се на празника. Страхотен вариант за декориране на кухня или спалня.

Огнена лоза

Декорация с електрически гирлянд под формата на лоза

Отворените стенни рафтове искат да бъдат украсени за празника. Обикновено през тях минават живи лози, но по празници те ще бъдат ефективно заменени от електрически гирлянди. Чрез артистично поставяне на светлините между други декори, вие ще получите обемно искрящо пано, което органично се вписва в атмосферата на скромен семеен празник и в атмосферата на великолепно тържество.

клоледна украса за стълбището

Декорация на парапети

Декориране на парапета с електрически гирлянд

Тази опция за използване на гирлянд е подходяща за дву- или триетажна селска къща. Спирала от светлини е като път към приказка, а темата на приказката винаги е близка до една и съща Нова година или Коледа. Интересно решение за празнуване на рожден ден. За да украсите парапетите, ще ви трябват дълги гирлянди. По същия начин можете да украсите парапетите на откритата веранда.

Вълшебен часовник

Декориране на часовника с електрически гирлянд

Часовникът на стената вече е елемент на декора сам по себе си. Малко въображение, малък наниз от гирлянди на батерии и те се превръщат в искрящ хронометър, отброяващ времето до началото на празника. Когато избирате гирлянд, който да украсите часовника си, вземете предвид цвета и размера на циферблата. Основното е, че светлините ви позволяват да виждате свободно позицията на стрелките и цифрите. Добра идея за Хелоуин, Коледа и Нова година.

Симулиран огън в камината

Имитация на огън в камината с помощта на електрически гирлянд

Магията на огъня, привличаща вниманието, дава топлина и комфорт. Гирлянд, умело поставен в изкуствена камина го превръща в огнище стоплящо душата. Обзавеждането е приказно преобразено, а при добро въображение можете дори да чуете как дървата за огрев пукат в камината. Стойността на такъв „изгарящ“ декор е във вярността към традициите и топлината на изображението, органично съчетано с истински семейни празници, Нова година и Коледа.

Светулки в бутилка

Декоративни светещи бутилки

Няколко бутилки, фигурки на гноми и светещ гирлянд – това са инструментите за създаване на приказна сцена. Във вълшебна гора семейство гноми се присъедини към вашия празник и се радва с вас. Ярките светулки, затворени в бутилки от тъмно стъкло, осветяват поляната и я изпълват с празнична атмосфера. Докосваща композиция може да бъде поставена в детска стая или спалня, тя ще се впише идеално в празнична атмосфера и ще даде много положителни емоции.

Рамкиране за снимка или рисуване

Декориране с гирлянди от фоторамки и картини

Изненадващо топли декорации се играят с най-често срещаните предмети. Купчина меки пуловери, очила под формата на свещници и рамка за снимки: всичко е уютно и нежно у дома. Композицията е допълнена от ярки светлини на гирлянд, които засилват тържествеността на момента и добавят магически нотки към цялостния модел на декора.

Гирлянд на огледалото

Декориране на огледало с електрически гирлянд

Будоарната домакиня се готви за семейно тържество или Нова година. Облеклото и аксесоарите са избрани, ястията са готови за празничната трапеза, време е да се приведете в ред. Тоалетката блести от светлини, а образът на красивата кралица се отразява в огледалото. Това е венецът, който придава на познатата домашна среда усещане, че е изпълнен с магическа енергия и започвате да вярвате, че всички желания ще се сбъднат, че предстоят само радост и щастие.

Декориране на работното място с електрически гирлянди

Ако искате да се настроите предварително за празник или да удължите усещането за празник, добавете искра към работното място. Няма значение, че масата е малка и е заета с работни инструменти. Наниз от гирлянди е идеален за декориране и не заема много място. В тази версия гирляндът е поставен в рамка на стената и леко се спуска върху масата. Композицията изглежда елегантна и ярка.

Панел за спалнята

Декориране на спалнята с електрически гирлянди

Спалнята на съпрузите е тайно място в къщата. Когато го украсявам за празника, искам да запазя топлината и да направя ярки нотки. Панел с гирлянди е идеален за това. Висящите нишки от гирлянди ще придадат приказка, ще добавят ярки емоции към атмосферата на спалнята. Небето сред звездите, магията на любовта и очакването на чудо е прекрасна картина както за първата брачна нощ, така и за празнуване на сребърна сватба. Подарете един на друг капка магия.

История в снимки

Комбиниране на празничен венец със стари снимки

Тази композиция има дълбок смисъл на семеен празник. Снимките са прикрепени към гирлянд на стената. Изглежда просто решение, но ако снимате всичките си нови години, пътувания или празненства за рожден ден, получавате интересна история в снимки. Снимката може лесно да бъде прикрепена към гирлянда с помощта на обикновени щипки за значки. За да създадете композиция, можете да изберете всяка тема, съставена от семейни снимки.

Звезден ъгъл

Декориране с електрически гирлянди със звезди

Тази опция за използване на гирлянд може да бъде възприета от младите хора. Светъл звезден кът, където можете да се отпуснете след танци, да седнете с приятели, да пиете лимонада, хрупкави чипс, да гледате телевизия. Пламтящите звезди на вратите на шкафа ще създадат уютна атмосфера и ще служат като красиво осветление.

Приказка в хижа

Детска къща украсена с коледни гирлянди

За детските рождени дни приготвяме много балони, обаждаме се на техните приятели и организираме феерично действие. Ами ако детето ви иска приказка? Направете такава изненада на вашите малки съкровища – необичайна хижа, искряща от светлини, и им подарете тази приказка. Самата хижа може да бъде направена от единична палатка или да се приспособи за нея одеяло, опънато на въже. Поставете нишките от гирлянди вътре и извън колибата, угасете светлината и вашето бебе ще повярва в чудо.

Допълнение към декора на стената в детската стая

Декориране на детска стая с коледни лампички

Сладка празнична обстановка за детската стая. Децата и техните гости ще се чувстват комфортно и забавно, а родителите ще бъдат спокойни. Добавете играчки и сладкиши и празникът ще бъде успешен.

Декорът, сияещ от светлини, е пространство за въображение и творчество. Малко вдъхновение, малко финанси и стаята се превръща в приказно кралство, в искряща с диаманти пещера или в кула на магьосник. Изборът на гирлянди е огромен. Дадохме ви само няколко идеи за тяхното приложение. Нека те бъдат отправна точка за вашите собствени решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *