Желаете ли да промените нещо в спалнята? Имате ли чувството, че нещо липсва, но не знаете какво точно? Куп въпросителни, а отговорът е – липсва разнообразие в спалнята.

Нека да започнем от детайлите, които ще разнообразят спалнята ви. Според специалистите по интериорен дизайн, детайлите трябва да бъдат стилни, изискани и семпли. Колкото по-семпли са детайлите, толкова по-добре ще изглежда стаята. Детайлите имат за цел да разнообразят спалното помещение, без да нарушават хармонията и комфорта в него. Докато намерите къде да поставите главния акцент, следните съвети ще ви покажат как да разнообразите спалнята.

Ново спално бельо
Честата смяна на чаршафите в спалнята не променя нищо. Вашата спалня се нуждае от ново и по-различно спално бельо. Изберете цветове според интериора на стаята. Ако старото бельо е изчистено може да изберете щампиран комплект чаршафи. Напоследък 3D революцията покори и модното пространство, така че ако заложите на 3D комплектите ще превърнете спалнята в модерно и стилно кътче у дома. Ако пък изберете спално бельо с изчистен дизайн, може да добавите декоративни възглавници.

Полица за книги
Много хора заспиват с книга в ръце, която стои върху нощното шкафче или на пода. Всъщност на пода има разхвърляни няколко непрочетени книги. Спалнята не е библиотека, но е хубаво да имате точно определено място за книгите, които четете преди да заспите. Препоръчваме да сложите на стената малка полица за книги. С хубаво подредените книги стаята ще заблести.

Рамка със снимка
В хола може да имате снимки на всички любими хора, но за да разнообразите спалнята е достатъчна само една рамка със снимка. Нека снимката бъде първото нещо, което ще видите сутрин, когато отворите очи. Затова трябва изберете специална снимка, която ви кара да се усмихвате всеки път, когото я видите. Рамка с надпис SMILE също може да предизвика усмивката ви. Независимо от това дали ще закачите рамката на стената или ще я сложите на конзолната маса, тя трябва да събужда приятни емоции у вас.

Осветителни тела
Спалнята е много капризна, когато става въпрос за светлината. Понякога има нужда от лампи, които могат да заместят ярките слънчевите лъчи, а понякога изисква приглушена светлина за романтика. Така че, тя винаги има нужда от още едно осветително тяло, което има копче за регулиране на светлината.

Дървени щори
Променете щорите на прозорците в спалнята. Изберете подходящ цвят от неутралната гама. Ако сте от любителите на естествените материали може да замените пластмасовите с дървени щори. Примерно бамбуковите щори идеално се вписват във всяка спалня. Според Фън Шуй бамбукът носи щастие, така че новите щори освен разнообразие ще ви донесат и повече хубави моменти. Ако щорите ви са нови и идеално се вписват в интериора на стаята, почистете прозорците – разликата е огромна.